Trainingen en cursussen

Dutrieux is gespecialiseerd op het geven van trainingen en cursussen. Moderne presentatie-technieken zoals het gebruik van een beamer en eventueel camera's videotechnieken zijn standaard.

De volgende trainingen en cursussen zijn standaard ontwikkeld en worden regelmatig gegeven:

 • Training energie-adviseur:
  Een training die toekomstige energie-adviseurs opleidt. Deze training bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Een opleiding met een praktische inslag, de adviseurs moeten veel zelf doen. Een belangrijk onderdeel is het uitvoeren van een energie-onderzoek en het schrijven van een rapportage. Andere onderdelen zijn: hoe schrijft men een rapportage, hoe worden energie-onderzoeken uitgevoerd, waar moet men op letten, hoe maakt men een onderzoek tot een commercieel product. De inhoud van de cursus kan op maat gemaakt worden voor de toekomstige cursisten.
 • Training on the job energieadviseur:
  Een intensieve training waarbij het uitgangspunt is: 'in de praktijk leert men het best' De toekomstige energie-adviseur voert zelf een energie-onderzoek uit en schrijft een rapportage onder begeleiding van de trainer. Deze methodiek heeft zich bewezen: de adviseur is in staat kwalitatief goede energie-onderzoeken uit te voeren voor een commercieel tarief. Daarnaast worden op korte termijn resultaten behaald: enkele dagen intensieve training is vaak al voldoende om aan de slag te gaan.
 • Training technische en communicatieve adviesvaardigheden:
  Bij deze training worden adviseurs opgeleid voor de uitvoering van energie-onderzoeken in het bedrijfsleven. Deze training wordt in samenwerking met een communicatie-bureau gegeven. Door de samenwerking met een extern bureau worden zowel technische als communicatieve aspecten behandeld.
 • Cursus energie-coördinator:
  Een cursus die gebouwbeheerders opleidt tot energie-coördinator. Hierbij wordt de methodiek van het energiebesparend behandeld. Verder worden er vele praktische energiebesparingstips behandeld.
 • Cursus nazorg:
  Na het energie-onderzoek wordt een rapport afgeleverd. Maar al te vaak verdwijnt dit rapport in de la. Wat kan er gedaan worden om de maatregelen in de rapportage te realiseren? Wat kan uw bedrijf daarin betekenen en welke voordelen zijn daar aan verbonden? Deze cursus behandeld de (commerciële) mogelijkheden van nazorg en relatiebeheer in de energiebesparing.
 • Cursus op maat:
  Dutrieux heeft regelmatig 'cursussen op maat' ontwikkeld en gegeven. Op wens van de klant wordt op basis van de opleidingswensen en vooropleiding en ervaring van de cursisten een cursus samengesteld, compleet met cursusmateriaal. Door de brede ervaring van Dutrieux op opleidingsgebied kunnen deze cursussen snel en gedegen ontwikkeld worden.

Wat kost dit?

De kosten van een cursus zijn sterk afhankelijk van de samenstelling, de duur van de cursus en het aantal cursisten. Wij willen u graag een vrijblijvende offerte sturen!


Copyright © 2009 by Dutrieux Energie Management